Boekpresentatie 50 Jaar Edison

De Edison Stichting viert de komende tijd uitgebreid dat Neerlands meest prestigieuze muziekprijs een halve eeuw oud is. Dit wordt onder meer gedaan door middel van een dik jubileumboek, genaamd 50 Jaar Edison. Dit werd door Werner Schlosser en mij geschreven. De presentatie was in Beeld en Geluid in Hilversum.

Vandaag is in Beeld en Geluid in Hilversum het boek 50 Jaar Edison 1960-2010 gepresenteerd. Het boek is een initiatief van de Edison Stichting en uitgegeven door BCM Publishing. Het boek werd door Edgar Kruize en Werner Schlosser van Werner Bros. geschreven. Het boek telt 268 pagina’s en verschijnt in een gelimiteerde oplage met mooie harde kaft. Daarnaast is er ook een paperback-editie verkrijgbaar. Beide boeken zijn op LP-formaat (12 inch).

EKNL-50JaarEdison_3DNa een voorwoord van Paul Solleveld, directeur van de Edison Stichting, werd de presentatie van de eerste drie exemplaren overgelaten aan Edison Pop juryvoorzitter Leo Blokhuis. Hij verhaalde op onderhoudende wijze aan de hand van anekdotes en filmpjes over de Edison-carrières van Rita Reys, Rob de Nijs en Marco Borato. Absoluut hoogtepunt van de middag waren de uitvoeringen van liedjes van deze drie meervoudige Edison-winnaars door 2010 Edison-winnaars de 3Js, voor een zaal met vakbroeders – waaronder Carel Kraayenhof, Laura Fygi, Peter Koelewijn, Harry Slinger, Sylvia Houtzager, Thé Lau, Gerard Cox, Hind en Frédérique Spigt – en vele Edison-prominenten. Voor de gelegenheid was de band overigens uitgedund tot 2Js, daar gitarist Jaap de Witte door een blessure niet in staat was mee te spelen.

Na de drie Edison-legendes, was er ruimte voor een erg amusant verhaal over Thomas Edison door Edison Klassiek juryvoorzitter Stef Collignon, waren er exemplaren voor de auteurs, was er een fotomomentje en afsluitend een borrel in het binnen Beeld en Geluid opgetuigde Top 2000 café.

UPDATE:
50 Jaar Edison 1960-2010 is inmiddels uitverkocht, maar nog wel tweedehands te bestellen via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *