VIDEO: #1plus1plus1is3 virtual symposium

Afgelopen weekend vond het virtuele #1plus1plus1plus1is3 symposium plaats. Onderdeel van dit symposium was mijn lezing genaamd ‘New Age Revelation‘. Deze lezing is nu ook terug te kijken.

Afgelopen weekend vond het virtuele #1plus1plus1plus1is3 symposium plaats. Ik deed hier een lezing genaamd ‘New Age Revelation‘.

Net als het #DM40GB30 evenement vorig jaar, was het symposium plaats een digitaLe variant van de jaarlijkse symposia die rondom het oeuvre van Prince’ worden opgetuigd in samenwerking met New York University (NYU). Vanwege de nog altijd aanhoudende COVID-19 pandemie, was ook deze editie volledig online.

Insteek van het virtuele symposium was de 40ste verjaardag van het album Controversy, de 30ste verjaardag van Diamonds And Pearls en de 20ste verjaardag van The Rainbow Children. Ik was dit jaar wederom een van de sprekers en mijn bijdrage stond in het teken van ‘The Hero’s Journey’, het door literatuurprofessor Joseph Campbell in zwang geraakte concept dat elk heldenverhaal in feite dezelfde structuur kent. Deze theorie paste ik toe op het oeuvre van Prince en zo trok ik een rode draad tussen de drie albums die afgelopen weekend centraal stonden.

Bekijk de video van de lezing hier:

Meer over het symposium op de website van De Angela Duff, organisator van de symposia.
1plus1plus1is3.polishedsolid.com