Westerpop: Parel In De Delftse Muziekgeschiedenis

Categorieën Portfolio

Vandaag is 25 Jaar Westerpop: Parel In De Delftse Muziekgeschiedenis verschenen. Een boek over 25 edities van het Delftse muziekfestival Westerpop, waarvoor ik de volledige tekst heb verzorgd.

EKNL-25jaarWesterpopHet Delftse muziekfestival Westerpop start vandaag, vrijdag 15 juli 2016, na een tumultueuze periode door op een nieuw terrein. In opdracht van Stichting Westerpop heb ik een boek geschreven waarin de 25 voorgaande edities worden beschreven. Met alle ups en downs die daar bij horen, zoals amateuristische vrachtwagenopleggers als podium, discospeakers als geluid, een platgebrand hoofdkwartier, vele decimeters water die uit de lucht zijn komen vallen, tegenstribbelende én meewerkende vrijwilligers, honderdduizenden bezoekers, ontelbare liters bier en uiteraard de afzeggende, zenuwachtige, dronken, zieke én triomferende artiesten. Deze uitgave vertelt het volledige verhaal van een uit de hand gelopen buurtfeest, dat uitgroeide tot ‘een parel in de Delftse muziekgeschiedenis’.

136 pagina’s
Stichting Westerpop
ISBN13 9789090298542

Vandaag en morgen op Westerpop 2016 te koop en daarna in diverse Delftse winkels, zoals platenwinkels Sounds en Velvet en boekwinkel Huyser. Laatstgenoemde verkoopt het ook online.

Edgar Kruize is freelance tekstschrijver en journalist. Gespecialiseerd in (live) entertainment, muziek en film en daarnaast in teksten voor de zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *