Prince: The Dutch Experience

Categories Actualiteit, Prince

Vanaf deze week is mijn nieuwe boek Prince: The Dutch Experience voor te bestellen. Een echte ‘labour of love’ waar ik de afgelopen 15 jaar aan heb gewerkt.

Prince had iets met Nederland en Nederland iets met Prince. In de ruim drie decennia waarin hij de Lage Landen bezocht, was zijn bezoek steevast doordrenkt van mysterie, opwinding, geruchten en muzikale magie. Aan de hand van interviews, ooggetuigenverslagen, research en meer vertelt Prince: The Dutch Experience de verhalen achter de staatsbezoeken van His Royal Badness. Van de eerste moeizame stappen in Paradiso, tot de laatste triomftocht in de Ziggo Dome.

Hoe druk was het nu echt bij zijn Europese podiumdebuut? Hoe ging het er aan toe tijdens de filmopnames in Ahoy’? Wat gebeurde er precies die legendarische zomernacht in het Paard van Troje? Waarom wilde Prince Nederlands publiek bij een Duits optreden? Voorspelde hij in Utrecht echt de aanslagen van 11 september 2001?

Een must voor iedere liefhebber van muziekverhalen en een onmisbaar feest van herkenning voor een ieder die ooit de magie van een Prince-optreden heeft ervaren.

Officiële release: 13 mei 2017
Hier te bestellen: Permafrostpublishers.com.

Edgar Kruize is freelance tekstschrijver en journalist. Gespecialiseerd in (live) entertainment, muziek en film en daarnaast in teksten voor de zorgsector.

10 thoughts on “Prince: The Dutch Experience

  1. Gisteren het boek ‘Prince: the Dutch Experience’ gekocht (tijdens ‘An afternoon with Susan Rogers’) en eerste hoofdstukken gelezen. Prettig geschreven en vooral leuk/interessant (t.o.v. bijvoorbeeld andere biografieën), omdat de ontwikkelingen zo gerelateerd worden aan de relatie van Prince met NL (en vice versa). Brengt oude (en mooie!) herinneringen naar boven en geeft vooral ook een interessante aanvulling op de eigen herinnering. Snel verder lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *