PLAAT 047: John Denver & The Muppets – A Christmas Together

Categorieën Plaat voor m'n kop

Onder de noemer Plaat Voor M’n Kop wekelijks op vrijdag de persoonlijke verhalen bij LP’s (en af en toe cd’s) die mijn leven gevormd hebben. Deze week A Christmas Together van John Denver & The Muppets.

EKNL-Plaat047Ik heb niets met kerst. Ik heb niets met John Denver. Maar ik heb wel veel met The Muppets. De pluchen poppen van Jim Henson en consorten voelen als vrienden, die ik mijn hele leven al met me me draag. Vandaar ook deze (enige) kerst-LP in de collectie, die in 1979 is uitgebracht naar aanleiding van de gelijknamige kerstspecial van The Muppet Show.

A Christmas Together is niet bepaald een meesterwerkje. Maar een van de dingen die mij altijd is blijven aantrekken in The Muppets is de lieflijke melancholie die in alles doorsijpelt. De hippiegedachte dat de wereld ondanks alle ellende tóch de moeite waard is en zolang je maar in liefde en menselijkheid blijft geloven, het ooit wel weer goed zal komen. Hoe diep je ook in de (geestelijke) penarie zit.

Dus bij deze, voor de hele wereld, de kerstwens van Kermit de Kikker, zoals bezongen in The Christmas Wish op dit album:

For the truth that binds us all together
I would like to say a simple prayer
That at this special time
You will have true peace of mind
And love to last throughout the coming year

Edgar Kruize is freelance tekstschrijver en journalist. Gespecialiseerd in (live) entertainment, muziek en film en daarnaast in teksten voor de zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *