Muziek7Daagse, dag 7

Categorieën Actualiteit

Muziek7Daagse, dag 7: De laatste, dank aan René Steenbergen voor de nominatie. De geplande Pink Floyd werd gisteren door Depeche Mode vervangen. Maar wat nu?

Als je muziek terugbrengt tot slechts zeven liedjes, mis je nog zo veel meer. De magische David Bowie, de noest rockende Neil Young, het sexy INXS, het hartverwarmende Tears For Fears, de bezwerende Kate Bush, sfeermakers (ahem) Joy Division, de roestige spijkers van Nine Inch Nails, de hemelse Beach Boys, de poppy Pet Shop Boys… Ik kan nog uren doorgaan. Volgend jaar een Muziek365Daagse, wellicht.

Toch is er één band die in deze liedjesestafette niet mag ontbreken en mensen die me goed kennen (en die mijn belachelijke proporties aannemende verzameling hebben gezien) weten dat het Eels moet zijn. Ik ga niet voor een hit, de keuze die ik klaar had staan (Climbing To The Moon) wordt het echter ook niet.

Gezien de situatie in Parijs en hetgeen er nu continu in mijn hoofd rondspookt wat ik in hemelsnaam zou doen als ik in een concertzaal was met mijn lief als zo iets vreselijks gebeurt, kwam ik op het misschien nog wel fraaier (en door velen vergeten) Something Is Sacred uit:

Take a look in the killer’s eyes
And you see there’s nothing there
But something is sacred in your eyes
And something to believe
On a rainy day
And as the world will blow to bits
I’ll cradle you and hold you tight

Edgar Kruize is freelance tekstschrijver en journalist. Gespecialiseerd in (live) entertainment, muziek en film en daarnaast in teksten voor de zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *