Audio: Zwarte Lijst interview op Radio 6

Categorieën Media

Vandaag was ik kort te horen in het Radio 6-programma Sherill for Real van Sherill Samson. Ik mocht wat potentiële kanshebbers voor een toppositie in De Zwarte Lijst toelichten.

De Zwarte Lijst is een in 2010 gestarte reactie op de Top 2000, waarin amper ‘zwarte’ muziek voorkomt. Denk aan genres als soul, jazz, funk, R&B, reggae, hiphop en dergelijke. De Zwarte Lijst is in korte tijd uitgegroeid tot een instituut dat veel media aandacht genereert en wordt door de luisteraars van Radio 6 samengesteld.

Ik vulde ook een lijstje in en werd daar over gebeld door Sherill Samson. De redactie van haar programma Sherill For Real had me gevraagd of ik een verhaal over Anotherloverholenyohead van Prince zou willen houden. Dat werd echter al na luttele seconden afgekapt om over te stappen naar Jay-Z, James Brown en The Time. Het was dus even improviseren.

Beluister hier het fragment:

[foto © NPO Radio 6]

Edgar Kruize is freelance tekstschrijver en journalist. Gespecialiseerd in (live) entertainment, muziek en film en daarnaast in teksten voor de zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *